Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán dilemmája
  2007-09-23 09:50:00, vasárnap
 
  Lovas István - Sajtófigyelő
2007-09-21. 15:11:14

THE ECONOMIST economist.com

Gárdaváltás főcímmel és Magyarország jobboldali ellenzékét zavarba hozza a szélsőjobb alcímmel a londoni globális hetilap arról ír, hogy a Fidesz - noha 20 százalékkal vezet a felméréseken a szocialisták előtt - szétzilált állapotban van a Magyar Gárda miatt. A Fidesz először megvédte a Gárda gyülekezési jogát. De azután zsidó és cigány csoportok szólítottak fel a Gárda elleni fellépésre. Majd Tom Lantos ,,magyar holokauszt túlélő" ígérte meg, hogy a Magyar Gárda egyetlen tagját sem engedik be az Egyesült Államokba és hozzátette, hogy egyetlen párt sem lehet az Egyesült Államok komoly partnere, amelyik nem ítéli el a Gárdát. Orbán dilemmája abban rejlik, hogy míg az Orbán kormány intézményesítette a holokauszt emléknapot és a párt vezetői írtak a zsidó vezetők megnyugtatására, a szélsőjobboldali szavazatokat is akarja. Orbán maga nem ítélte el a csoportot, csak diplomatáknak mondta, hogy az nem a helyes válasz Magyarország problémáira. ,,Az ilyen mismásolás felbosszantja külföldi szövetségeseit: a Fidesznek kapcsolatai vannak a német kereszténydemokratákkal és kapcsolatokat akar kiépíteni a brit konzervatívokkal". A cikk azzal fejeződik be, hogy a Fidesznek a szélsőjobbnak való udvarlása támogatói veszteséget jelentett a középen és segítette abban, hogy 2002-ben és 2006-ban veszítsen. ,,Lehet, hogy Orbán ismét a szocialisták legjobb választási aduja lesz".



******************


A "The Economist" a Magyar Gárdáról

szombat, 2007. szeptember 22.

Az eredeti angol szöveg:

THESE should be halcyon days for Viktor Orban, leader of Fidesz, Hungary's main opposition party. Fidesz leads the ruling Socialists by 20 points in the polls. That is mainly because of the government's austerity measures, but also reflects aftershocks from the riots after a notorious speech by Ferenc Gyurcsany, the prime minister, over a year ago, in which he admitted to lying about the economy before the 2006 election.

Yet Fidesz is in disarray. Its new bugbear is the Magyar Garda (Hungarian Guard), a self-styled civil-defence group. The Garda, whose members wear black uniforms emblazoned with nationalist insignia, is organised by the far right Jobbik party. It was inaugurated last month by Lajos Fur, a former defence minister. Several churchmen attended, as did Maria Wittner, a veteran of the 1956 revolution—and a Fidesz member of parliament. The Garda has only 56 members, but plans for 2,000 more.

Most political parties have been quick to condemn it. “Fascists are gathering," declared Mr Gyurcsany, accusing Fidesz of making common cause with Jobbik. Jobbik is not represented in parliament, but it co-operates with Fidesz in some localities. Fidesz's initial response was to defend the Garda's right of free association, and accuse Mr Gyurcsany of whipping up hysteria. Yet Jewish and Roma (gypsy) groups have called for action against the Garda. An American congressman, Tom Lantos, who is a Hungarian Holocaust survivor, has promised that no member would be let into the United States, and added that any party that fails to condemn the Garda cannot be a serious partner.

Here lies Mr Orban's dilemma. Fidesz's leaders have condemned anti-Semitism; it was Mr Orban's government in 2001 that instituted a Holocaust memorial day. The party's leaders have written to Hungary's Jewish leaders to reassure them. But Mr Orban also wants to court far-right votes. Although his lieutenants have now distanced Fidesz from the Garda, Mr Orban himself has refused to condemn it, beyond telling diplomats that it is the wrong answer to Hungary's problems. Such equivocation angers allies abroad: Fidesz has links with German Christian Democrats and wants ties with British Conservatives.

Direct support for the far right remains small, at only 2-3%. Yet similar parties are gaining elsewhere: one has just got into Greece's parliament. Activists in Hungary are newly confident. Masked skinheads disrupted a recent Budapest Gay Pride parade. Protesters dog Mr Gyurcsany, screaming abuse at him. Most analysts reckon that courting the far right has cost Fidesz support in the centre, helping it to lose in both 2002 and 2006. Mr Orban may again be the Socialists' best electoral asset.

A legnagyobb magyar ellenzéki párt, a Fidesz vezetőjére, Orbán Viktorra mostanában napsugaras idők járnak. Pártja a közvéleménykutatások szerint 20 ponttal vezet a kormányzó szocialisták előtt, elsődlegesen a kormány megszorító intézkedései miatt, ámbátor betudható ez a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavalyi hírhedt beszédét - melyben beismerte, hogy hazudott a gazdaság állapotáról a 2006-os választások előtt - követő zavargások utórezgéseinek is.

A Fidesz mégis össze van zavarodva. Új mumusa a Magyar Gárda, egy magát civil önvédelmi szervezetként meghatározó csoport. A Jobbik nevű szélsőjobboldali párt szervezte Gárda tagjai nemzeti jelképekkel díszített fekete egyenruhát viselnek, és a múlt hónapban Für Lajos egykori honvédelmi miniszter avatta fel őket néhány egyházi személy, illetve Wittner Mária, 1956-os veterán és mai Fidesz képviselő részvételével. A Gárda létszáma ma 56 fő, de 2000-nél is több tagra számítanak.

A legtöbb politikai párt azonnal elhatárolódott a Gárdától. "Gyülekeznek a fasiszták" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, rámutatva, hogy a Fidesz egy gyékényen árul a Jobbikkal. A Jobbik nem parlamenti párt, ám egyes önkormányzatokban koalícióban van a Fidesszel. A Fidesz első reakciójában kiállt a Gárda szabad szervezkedési joga mellett, és Gyurcsány Ferencet hisztériakeltéssel vádolta. A zsidó és roma (cigány) szervezetek azonban a Gárda elleni akciókra szólítottak fel. Tom Lantos egyesült államokbeli képviselő, a magyar Holocaust túlélője előrebocsátotta, hogy egyetlen gárdista sem léphet az Egyesült Államok területére, hozzátéve, hogy olyan párt, mely nem határolódik el a Gárdától, nem lehet komolyan vehető partner.

Ebben áll Orbán Viktor dilemmája. A Fidesz vezetői elhatárolódtak az antiszemitizmustól, épp Orbán Viktor kormánya intézményesítette 2001-ben a Holocaust emléknapot. A párt vezetői írtak a magyar zsidóság vezetőinek, hogy megnyugtassák őket. De Orbán Viktor a szélsőjobboldali szavazatokra is pályázik. Jóllehet adjutánsai [sameszai] már távolabb léptek a Gárdától, maga Orbán Viktor kitért az elhatárolódás elől, ezen túlmenően annyit mondva a diplomatáknak, hogy "ez rossz válasz a magyar problémákra". Ez a mellébeszélés feldühíti külföldi szövetségeseit: a Fidesz kapcsolatokkal rendelkezik a német kereszténydemokratákhoz, és most tapogatózik a brit konzervatívok felé.

A szélsőjobb támogatása továbbra is csekély, mindössze 2-3%. A hasonló pártok [mint a Jobbik] azonban növekedésnek indultak: egyikük most jutott be a görög parlamentbe. A magyar aktivisták is új erőre kaptak. Kámzsás bőrfejűek zavarták meg az idei budapesti Meleg Büszkeség Napját. Gyalázkodásokat üvöltő tiltakozók ügetnek Gyurcsány Ferenc nyomában. A legtöbb elemző szerint a szélsőjobbnak való udvarlásért a Fidesz a centrumból megszerezhető szavazatokkal fizet, mely elősegítette 2002-es és 2006-os vereségét. Ismét Orbán Viktor lehet a szocialisták legerősebb választási ütőkártyája.

*************

LA VOCE voceditalia.it

Olaszország vezető internetes honlapja azt írja, hogy a megfigyelők és a külföldi sajtó szerint Magyarországon ismét forró lesz az ősz a gazdaság soha nem látott válsága és a kormány által tervezett újabb megszorítási intézkedések miatt. Magyarországon egyre súlyosabb a munkanélküliség, miközben - főleg az orvosok - sokan mennek külföldre dolgozni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szélsőjobboldali, konzervatívokkal, előrebocsátotta, gyalázkodásokat, munkanélküliség, megnyugtatására, magyarországon, elhatárolódott, miniszterelnök, szövetségeseit, kapcsolatokkal, utórezgéseinek, elhatárolódtak, szélsőjobbnak, konzervatívok, kapcsolatokat, diplomatáknak, megszerezhető, felbosszantja, szavazatokkal, részvételével, mellébeszélés, szervezkedési, megnyugtassák, elhatárolódás, conservatives, szervezetként, intézkedései, magyarország, intézkedések, sajtófigyelő, megszorítási, elősegítette, szocialisták, equivocation, felméréseken, szélsőjobb alcímmel, londoni globális, szocialisták előtt, holokauszt emléknapot, párt vezetői, zsidó vezetők, szélsőjobboldali szavazatokat, helyes válasz, ilyen mismásolás, cikk azzal, szélsőjobbnak való, szocialisták legjobb, eredeti angol, notorious speech, self-styled civil-defence, former defence, Lovas István, Magyar Gárda, Majd Tom Lantos, Egyesült Államokba, Egyesült Államok, Magyar Gárdáról, Viktor Orban, Ferenc Gyurcsany, Magyar Garda, Hungarian Guard, Lajos Fur, Maria Wittner, Hungarian Holocaust, United States, German Christian Democrats, British Conservatives, Budapest Gay Pride, Orbán Viktorra, Gyurcsány Ferenc, Wittner Mária, Gyurcsány Ferencet, Orbán Viktor, Meleg Büszkeség Napját, Ismét Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Minden szülő a lényével nevel.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  A föld szépségéért  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fák lelke  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Emlék  A lelki élet nem arról szól, ....  Beney Zsuzsa - Álom  Amit átélünk,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam Gizike bar...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Alvó cica  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Maradék idő  Idézetek a barátságról  Életművészet  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  képre írva  Aki szeret, annak senki sem id...  Föld napja április 22  Az Európai Unió is foglalkozik...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Ma  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Ébredj  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A világnak égető szüksége van ...  William Shakespeare idézet  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Föld napja április 22  György napra  Az Európai Unió is foglalkozik... 
Bejegyzés Címkék
szélsőjobb alcímmel, londoni globális, szocialisták előtt, holokauszt emléknapot, párt vezetői, zsidó vezetők, szélsőjobboldali szavazatokat, helyes válasz, ilyen mismásolás, cikk azzal, szélsőjobbnak való, szocialisták legjobb, eredeti angol, notorious speech, self-styled civil-defence, former defence, serious partner, recent Budapest, legnagyobb magyar, kormányzó szocialisták, kormány megszorító, gazdaság állapotáról, 2006-os választások, magát civil, múlt hónapban, legtöbb politikai, gyékényen árul, magyar Holocaust, magyar zsidóság, szélsőjobboldali szavazatokra, elhatárolódás elől, magyar problémákra, mellébeszélés feldühíti, brit konzervatívok, szélsőjobb támogatása, hasonló pártok, görög parlamentbe, magyar aktivisták, idei budapesti, legtöbb elemző, centrumból megszerezhető, szocialisták legerősebb, külföldi sajtó, gazdaság soha, kormány által, orvosok &#8211, szélsőjobboldali, konzervatívokkal, előrebocsátotta, gyalázkodásokat, munkanélküliség, megnyugtatására, magyarországon, elhatárolódott, miniszterelnök, szövetségeseit, kapcsolatokkal, utórezgéseinek, elhatárolódtak, szélsőjobbnak, konzervatívok, kapcsolatokat, diplomatáknak, megszerezhető, felbosszantja, szavazatokkal, részvételével, mellébeszélés, szervezkedési, megnyugtassák, elhatárolódás, conservatives, szervezetként, intézkedései, magyarország, intézkedések, sajtófigyelő, megszorítási, elősegítette, szocialisták, equivocation, felméréseken, reakciójában, szavazatokat, növekedésnek, szavazatokra, elsődlegesen, választások, parlamentbe, problémáira, megfigyelők, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.